Vesti
Plan kontinuiteta upravljanja razvijen za Agenciju za upravljanje vanrednim situacijama tokom pandemije Covid-19

Plan kontinuiteta upravljanja razvijen za Agenciju za upravljanje vanrednim situacijama tokom pandemije Covid-19

Napravljeno dana 12/11/2020
Priština, 03.06.2020

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama sastavlja dokument za funkcionisanje mera i radnji tokom pandemije sa COVID-19.

Dokument koji je izradila grupa strucnjaka za MPBAP i AME, a odobrio ga je generalni direktor AME, gospodin Fadil KODRA, predstavlja „Plan kontinuiteta upravljanja za Agenciju za upravljanje vanrednim situacijama tokom pandemije Covid-19“.

Rok, mere, radnje i obaveze definisani su doticnim dokumentom, dok je delokrug i mandat dokumenta za celo osoblje AME na centralnom nivou, podredene jedinice AME sa koordinacionim i operativnim mandatom na regionalnom i lokalnom nivou.

Ovaj plan je privremen i zasnovan je na Vodicu za prevenciju, pripravnost i zaštitu protiv vakcine protiv koronavirusa za institucije MPBAP / AME, koji pomaže u sprecavanju izlaganja COVID-19 na radu u medicinskim i nemedicinskim ustanovama.

Buduc´i da je COVID-19 nepredvidiva respiratorna bolest koja se može preneti sa osobe na osobu, zaštitne mere za sprecavanje širenja infekcije postac´e obavezne na neodredeno vreme. Ovaj plan c´e se periodicno ažurirati i dopunjavati novim informacijama.

Plan kontinuiteta upravljanja u formi i sadržaju prati korake koje Agencija za upravljanje vanrednim situacijama / MPBAP planira i preduzima kako bi se smanjio rizik i osigurala operativna održivost kapaciteta ispred podrucja misije.